Gå til innholdet

Slik fungerer det

OSL_04_010

Bysykkel fungerer på følgende måte:

Lån sykkel når du vil.
Våre stativer er åpne for utlån mellom kl. 06.00 til 24.00. Ta med ditt sykkelkort til et av våre stativer. I enden på stativet finner du en søyle med en kortleser og en skjerm. Hold kortet ditt opp mot leseren, du får beskjed om hvilken sykkel du kan ta. Løft sykkelen ut av stativet. Får du en sykkel som ikke skulle være i orden, setter du den bare tilbake i stativet igjen, tar på nytt kortet ditt opp mot leseren på søylen og du får utdelt en ny sykkel.

Returner sykkelen når du vil.

Du velger selv hvilket stativ du ønsker å returnere sykkelen til. Du kan returnere sykkel hele døgnet. Sett sykkelen på en ledig plass ved valgt stativ der det lyser grønt. Se til at lampen i låsen skifter fra grønt til rødt og tilbake til permanent grønt, ta tak i sykkelen og sjekk at den er låst fast før du forlater den. Hvis det ikke skjer så prøv en annen lås. Lås som blinker rødt/grønt er ute av funksjon.

Din i 3 timer
Drammen bysykkel skal være tilgjenngelig for alle, derfor kan du bare låne en sykkel i 3 timer. Ønsker du å sykle lengre så låner du bare en ny sykkel. Er du for sent ute med leveringen får du en prikk i kortet ditt. Ved tre prikker låses kortet ditt, eller om du har lånt en sykkel mer enn 24 timer.

Alltid i orden
Vi har et eget serviceteam som sørger for at tomme stativer blir fulle og fulle stativer blir tomme. De sørger også for at syklene er i orden til en hver tid. Får du en sykkel som ikke er i orden, så sett den tilbake i stativet med en gang, på den måten får vårt team beskjed om at sykkelen ikke er i orden.

Fulle eller Tomme stativer.
Gjennom vårt near-by-station system kan du raskt finne ut om det er ledig sykkler eller tomme stativer i nærheten ved å holde brukerkortet ditt forran leseren på søylen i enden på stativet.

Skadede sykkler
Skulle det oppstå en skade på sykkelen du bruker, så ta kontakt med vårt kundesenter, slik at vi får den til service så fort som mulig. Ta så godt vare på sykkelen du kan, og forlat den i den skikk du ønsker å finne den selv.

GOD SYKKELTUR:-)